
- 2 students
- 0 lessons
- 0 quizzes
- 10 week duration
Praktické školení zaměřené na základy hygieny v potravinářství.
Naučíte se, jak správně manipulovat s potravinami, udržovat čisté pracovní prostředí.
Dodržovat osobní hygienu a předejit alimentárním nákazám.
Vhodné pro kuchaře, obsluhu i vedoucí provozu.
Po absolvování získáte potvrzení o školení.
-
Úvod do hygieny potravin
Co je hygienické minimum a proč je důležité. Povinnosti provozovatelů a pracovníků. Rizika kontaminace potravin. Požadavky na zdraví a chování personálu.
-
Osobní hygiena
Pravidla chování v potravinářském provozu
-
Hygiena pracovního prostředí
Zónování prostor. Sanitační plán. DDD.
-
Manipulace s potravinami
Příjem surovin. Skladování. Teplotní řetězec. Tepelná úprava a výdej.
-
Mytí nádobí a likvidace odpadu
Mytí a čištění. Likvidace odpadu.
-
HACCP a jeho aplikace
Co je HACCP a proč ho mít. Kritické kontrolní body. Záznamy a kontrolní listy.
-
Alimentární onemocnění a prevence jejich šíření
Nemoci přenášené kontaminovanou potravou a vodou.
0.00 average based on 0 ratings