500.00 Kč

- 2 students
- 0 lessons
- 0 quizzes
- 10 week duration
-
Úvod do hygieny potravin
Co je hygienické minimum a proč je důležité. Povinnosti provozovatelů a pracovníků. Rizika kontaminace potravin. Požadavky na zdraví a chování personálu.
-
Osobní hygiena
Pravidla chování v potravinářském provozu
-
Hygiena pracovního prostředí
Zónování prostor. Sanitační plán. DDD.
-
Manipulace s potravinami
Příjem surovin. Skladování. Teplotní řetězec. Tepelná úprava a výdej.
-
Mytí nádobí a likvidace odpadu
Mytí a čištění. Likvidace odpadu.
-
HACCP a jeho aplikace
Co je HACCP a proč ho mít. Kritické kontrolní body. Záznamy a kontrolní listy.
-
Alimentární onemocnění a prevence jejich šíření
Nemoci přenášené kontaminovanou potravou a vodou.
Předchozí
Co by měl každý znát?
další
2. Osobní hygiena