1,500.00 Kč

- 2 students
- 0 lessons
- 0 quizzes
- 4 week duration
-
Úvod do bezpečnosti potravin
Proč je hygiena a kontrola potravin důležitá? Povinnost HACCP dle legislativy?
-
Co je HACCP
Vysvětlení zkratky. Vysvětlení a vznik systému. Komu je HACCP určen
-
Základní pojmy
Riziko, nebezpečí, kontaminace, kritický kontrolní bod, preventivní opatření, monitoring,...
-
7 principů systému HACCP
Identifikace nebezpečí, určení kritických bodů, stanovení limitů, nastavení monitoringu, opatření při překročení limitů, ověřování funkčnosti systému, dokumentace a záznamy
-
Vytvoření jednoduchého HACCP plánu
Praktiký návod krok za krokem. Ukázka modelové provozovny - kávárna, bistro, výroba...
-
Nejčastější chyby v praxi
Špatná dokumentace, neodstatečný monitoring, opomenutí osobní hygieny, školení zaměstnanců, chyby při manipulaci s potravinami
-
Shrnutí a otázky
opakování klíčových bodů